na úvod
     Zobrazit rok:


obrazek736
Vážení zákazníci, 
v souvislosti s Vánočními Svátky a Silvestrem vás chceme informovat o některých změnách v otevírací době naší prodejny:
24.12. - 26.12. ZAVŘENO
27.12. - 30.12. OTEVŘENO od 7:00 - do 19:00
31.12. - 1.1.2017 ZAVŘENO
od pondělí, 2.1.2017 již dle STANDARDNÍ otevírací doby (Po - Pá od 7:00 - do 19:00 a v sobotu od 8:00 - do 12:30)

Přejeme vám pohodové chvíle a prožitky, na které budete rádi vzpomínat ;-) 
Váš TEAM prodejny




obrazek734
Česko-Španělská rodina která vyrábí olivové oleje už po desetiletí.


obrazek733
Bez palmového oleje, nebo chemie! Zdravá dobrota na mlsání.


obrazek732
Ručně dělané čokolády z Hradce Králové 


obrazek731
Medy ze Včelařství Smolík


obrazek729
Lahodné přesnídávky Mami dej mi...


obrazek730
RAW tyčinky MARMINKY a sušenky bez palmového oleje.


obrazek718
Tak už dorazily ;)


obrazek717
Zásoby doplněny :) Bezlepková hotová jídla jsou tu pro vás.


obrazek716
Višňový syrob s dužinou :)


obrazek715
Čeká nás horký víkend a my jsme připraveni :)


obrazek714
Koření Brambůrek :)


obrazek713
Široká či úzká, uvnitř hodně masa (84 %), žádné chrupavky či kůstka :)


obrazek712
TIP od nás pro vás na víkend :)


obrazek710
Neváhejte přijít ochutnat ;)


obrazek709
Milujeme lokální a českou produkci :)


obrazek708
Náš nový dodavatel nejen celozrnných kváskových chlebů.


obrazek707
Hradecké delikatesy vám k nám zaváží tradiční cukrové sirupy :)


obrazek706
Rozšířili jsme pro vás nabídku příloh ;)


obrazek705
Náš obchůdek už jistě nepřehlédnete ;)


obrazek704
Salátek a budete fit nejen na pátek ;)


obrazek703
Kávovar je tu opět pro vás :)


obrazek702
Širší nabídka zeleniny a také salátů jen pro vaši spokojenost ;)


obrazek700
Přestavili jsme pro vás náš obchůdek. 


obrazek699
novinka  13|4|2016 Tyčinky VIVO
Raw energetické a proteinové tyčinky v BIO kvalitě.


obrazek698
Dezert vyrobený z perliček škrobu hlíz rostliny Maniok zahuštěný kokosovým mlékem je tak lahodný ;)


obrazek697
Duo z NAŠE KAŠE pro vás připravilo pažitkový hummus.


obrazek696
Máte rádi pivo z malých pivovarů? U nás můžete zakoupit pivo z toho Vinohradského :)


obrazek695
Ode dneška pro vás opět máme kozí dobroty z Farmy pod Ještědem.


obrazek694
Výrobky z vysočinské mlékárny TONKA již od nás dobře znáte ;)


obrazek693
NOVINKA - pečené müsli a pečené ořechy od dodavatele Janova pec na našem pultu


obrazek692
Poctivé stloukané máslo a mnoho dalšího v našem obchůdku ze sortimentu LACRUM :)


obrazek691
Neváhejte k nám vyrazit pro vitamíny z rakytníku od Ing. Cvrčka ;)


obrazek690
Původní recepty pochází od léčitele své doby doktora Kittla.


obrazek689
Také milujete stejně jako my zdravé snídaně ;)


obrazek688
Lepší prodejní ceny pro vás :)


obrazek686
Výrobky z této mlékárny za férové a přijatelné ceny :)


obrazek685
Kremrole jako od babičky ;)


obrazek684
Stejně jako před Vánoci, i nyní pro vás máme připravenu speciální nabídku ;)


obrazek682
Pro mlsné jazýčky oblíbené čokoládové jazýčky ke koupi v naší prodejničce ;)


obrazek680
Mošty z moštárny Louny se právem těší vaší oblibě ;)


Vánoční nabídka 2016


Zajistěte si na letošní Vánoční svátky úžasné pochoutky - vše je připravováno tradičními postupy tak, jak se vždy dělávalo. Žádné zbytečné konzervanty, žádná chemie. Jednoduše návrat k jednoduchosti a tradici :-) 
Níže si můžete stáhnout tabulku, ve které jsou uvedeny jednotlivé výrobky a všechny potřebné informace (cena, balení, dodavatelé, atd.)

Pár doplňujících technických informací:

1, do kdy objednávám - v přehledu jsou uvedeny rozdílné termíny, do kdy je nutné jednotlivé dobroty objednat - vše je od malých producentů, kteří výrobky připraví pouze tehdy, pokud si je objednáte. Jde tedy o takovou výrobu na zakázku a hlavně díky tomu nebudeme plýtvat ;-)

2, jak objednávám - objednávat můžete osobně na prodejně (u pokladny číslo 6 ;-) ) nebo emailem na: praha-pocernice@nasgrunt.cz

3, platí se nějaká záloha - ano, 200 Kč. U objednávek emailem, Vás poprosíme se kdykoliv zastavit na prodejně a uhradit zálohu. Neberte si to prosím osobně - jen eliminujeme riziko nevyzvednutí ;-)

4, budu informován(a), když dorazí má objednávka na prodejnu - ano! Jakmile nám Vaše objednávka dorazí a budeme ji mít pro Vás připravenou, zašleme Vám sms zprávu

V případě nejasností či jakýchkoliv dotazů, se na nás prosím neváhejte obracet!
email: praha-pocernice@nasgrunt.cz, telefon na prodejnu (pokud nezvedáme, obsluhujeme a zavoláme zpět): 607 082 101

Přejeme Vám příjemné zvládnutí předVánočního shonu - věříme, že přispějeme k jeho poklidnějšímu zvládnutí :-)
obrazek735


soubor1.xls
  soubor1.xls  
obrazek681
Nově u nás zakoupíte tradičně zpracovanou sterilovanou zeleninu od pana Lázničky.


Láznička - sterilovaná zelenina


Pod značkou "Láznička" se skrývá tradičně zpracovaná sterilovaná zelenina (okurky, beraní rohy,...), tak, jak ji dělaly naše babičky.
"České, chutné a poctivé to je krédo značky Láznička, které poznáte na první pohled a především chuť!"
obrazek735
obrazek679
novinka  11|2|2016 Třtinový cukr
U nás NOVĚ třtinový cukr :)


Rolády a kuřecí maso z Bojman


V přiložené tabulce najdete aktuální nabídku na tento týden. Systém je následující - vždy do středy, 15 hodin zavoláte / pošlete email / osobně na obchodě zarezervujete cokoliv z aktuální nabídky a v pátek po 7 hodině si to můžete vyzvednout na prodejně. Pokud nestíháte, můžete se zastavit klidně až v sobotu - zboží tu na Vás jednoduše bude čekat :-)
Výhody:
 - předem víte, co budete o víkendu kuchtit
 - "jistota" požadovaného výrobku
 - vždy nižší cena oproti ceně na obchodě - u takto objednaného zboží "na zakázku" neneseme riziko odpisu a můžeme si tak dovolit snížit prodejní cenu ;-)

V případě dotazů se na nás neváhejte obracet:
email: praha-pocernice@nasgrunt.cz
telefon: 607 082 101

Děkujeme! 


soubor1.xls
  soubor1.xls  
obrazek678
Čistokrevné "1" u nás k dostání ;)


Čerstvá selská vejce


Selská vejce od slepiček chovaných ve volných výbězích na čerstvém vzduchu na denním světle a dobře živené.
Na chuti vajec to prostě poznáte ;)
obrazek735
obrazek677
Dnes, 3.2. 2016 od 13:00 jste srdečně zváni na ochutnávku Vámi dobře známého koření.


Nová služba


Vážení zákazníci! Našim cílem je, dodávat vám kvalitní potraviny, z produkce naší země a pouze od malých a středních producentů. Neustále hledáme způsoby, jak pro vás tyto výrobky zajistit a současně neplýtvat. Vše je do určité míry omezené a je nutné si to uvědomovat a vážit si toho. Součástí naší filosofie (a tedy i filosofie této služby) je vážit si (= neplýtvat) energie (a času) našich dodavatelů, naší a samozřejmě i vaší. Princip této služby je jednoduchý - vyplníte formulář - do uvedeného data (najdete ve sloupci "čas objednání/ závoz na prodejně") jej zašlete na email naší prodejny: praha-pocernice@nasgrunt.cz - my vám potvrdíme, kdy bude pro vás objednané zboží připraveno - v avizovaný den (nebo i v následujících dnech) si zboží vyzvednete. V případě dotazů či nejasností, nás prosím neváhejte kontaktovat - vše vám rádi osvětlíme :-)
Formulář ke stažení zde - formulář si nejprve stáhněte do svého PC. Následně můžete upravovat soubor a případně nám jej zaslat jako přílohu emailu. Další možnost je kliknout na středu okna na ikonu soubor xls. Pokud se Vám to nepodaří, napište nám email a my Vám soubor rádi pošleme přílohou ;-)
obrazek735


soubor1.xls
  soubor1.xls  
obrazek676
Ve středu 27.1.2016 od 16:00 Vás srdečně zveme na ochutnávku lahodných raw dortů.


Oslava I. narozenin


Věříme, že i s fotek bude patrné sladění s našimi dodavateli ;-)
obrazek735
obrazek675
Všichni bezesporu rádi mlsáme.
Výrobky od Damodary jsou pro Vás tím pravým zdravým mlsáním ;)


Ochutnávky s producenty


Pravidelně zveme naše dodavatele k nám na prodejnu, abychom Vám, našim zákazníkům "přiblížili" tváře lidí, kteří vytvářejí skutečné hodnoty = kvalitní výrobky, které jsou jednak chutné a současně mají pro naše tělo opravdovou výživovou hodnotu! Aktuální dění a plánované ochutnávky sledujte na našem facebookovém profilu
obrazek735
obrazek674
NOVÁ SLUŽBA je tu pro Vás!


Svačinky


Pravidelná strava je základ každého kvalitního a vyváženého jídelníčku.
Pokud marně hledáte čas a inspiraci k přípravě dopoledních / odpoledních svačin, věříme, že Vám "usnadníme život" :-)
obrazek671
novinka  13|1|2016 Poradna pro zdraví
V pondělí 18.1.2016 Vás srdečně zveme k nám do prodejny na dva 90ti minutové bloky (od 11:00 a 17:00) s nutriční terapeutkou.


Poradna pro zdraví


V krátkém "průzkumu" mnoho z Vás projevilo zájem o edukaci s odborníky v rámci zdravého životního stylu a správného stravování.
V pondělí se můžete těšit na zajímavé informace přímo od nutriční terapeutky Martiny Kučerové ;)
obrazek735


soubor1.xls
  soubor1.xls  
obrazek670
Ve středu 13.1.2016 od 16:00 Vás srdečně zveme na ochutnávku Hradeckých delikates do naší prodejny.


Ať víte, do čeho jdete :-)


Děláme vše, aby se vám u nás líbilo.
Určitě mrkněte na fotky z našeho obchůdku - věříme, že z nich "ucítíte" energii, kterou do naší práce dáváme.
Zastavte se - rádi se o vás postaráme :-)
obrazek735
obrazek669
S radostí Vám představujeme dodavatele poctivých kravských mléčných výrobků - Mlékárna TONKA. 


Jsme pyšní na dalšího nového dodavatele - Mlékárna Tonka


Markéta s Tondou v Pošné na Vysočině po vzoru svých babiček Aniček pro Vás vyrábějí sýry, jogurty, jogurtové nápoje a další mléčné výrobky včetně samotného lahodného mléka. Tu chuť z dětství si okamžitě vybavíte :) 
obrazek735

Nejen pro celiaky máme bezlepkové potraviny!



Zavolejte nám na náš telefon do prodejny: 607 082 101, velmi rádi vám poradíme s výběrem z naší rozsáhlé nabídky.



 

Pekařství Bayer


odkud jsou: Plzeň
co dobrého dodávají: kváskový chléb, bagety, rohlíky a mnoho dalšího pečiva
obrazek735

Liškova bezlepková pekárna


odkud jsou: Rabí na Sušicku
co dobrého dodávají: kváskový bezlepkový chléb (kmínový, amarantový, pohankový, světlý a sladký)

Liškova pekárna nám dodává čistě kváskový bezlepkový chléb bez použití droždí a jakýchkoli konzervantů. Do naší farmářské prodejny přicházejí v čerstvém stavu, neuzavřené do igelitu ani do různých plynů. Díky kvásku je i po několika dnech chléb stále měkký a není třeba ho před každým použitím trápit v topinkovači. Svou strukturou i chutí se velice blíží obyčejnému lepkovému chlebu. Tím že postrádá bílou mouku a lepek, je alternativou k běžnému pečivu i pro ty, kdo se zajímají o své zdraví i když netrpí celiakií.
obrazek735

Liškova bezlepková pekárna


odkud jsou: Rabí na Sušicku
co dobrého dodávají: kváskový bezlepkový chléb (kmínový, amarantový, pohankový, světlý a sladký)

Liškova pekárna nám dodává čistě kváskový bezlepkový chléb bez použití droždí a jakýchkoli konzervantů. Do naší farmářské prodejny přicházejí v čerstvém stavu, neuzavřené do igelitu ani do různých plynů. Díky kvásku je i po několika dnech chléb stále měkký a není třeba ho před každým použitím trápit v topinkovači. Svou strukturou i chutí se velice blíží obyčejnému lepkovému chlebu. Tím že postrádá bílou mouku a lepek, je alternativou k běžnému pečivu i pro ty, kdo se zajímají o své zdraví i když netrpí celiakií.
obrazek735

Liškova bezlepková pekárna


odkud jsou: Rabí na Sušicku
co dobrého dodávají: kváskový bezlepkový chléb (kmínový, amarantový, pohankový, světlý a sladký)

Liškova pekárna nám dodává čistě kváskový bezlepkový chléb bez použití droždí a jakýchkoli konzervantů. Do naší farmářské prodejny přicházejí v čerstvém stavu, neuzavřené do igelitu ani do různých plynů. Díky kvásku je i po několika dnech chléb stále měkký a není třeba ho před každým použitím trápit v topinkovači. Svou strukturou i chutí se velice blíží obyčejnému lepkovému chlebu. Tím že postrádá bílou mouku a lepek, je alternativou k běžnému pečivu i pro ty, kdo se zajímají o své zdraví i když netrpí celiakií.
obrazek735

Liškova bezlepková pekárna


odkud jsou: Rabí na Sušicku
co dobrého dodávají: kváskový bezlepkový chléb (kmínový, amarantový, pohankový, světlý a sladký)

Liškova pekárna nám dodává čistě kváskový bezlepkový chléb bez použití droždí a jakýchkoli konzervantů. Do naší farmářské prodejny přicházejí v čerstvém stavu, neuzavřené do igelitu ani do různých plynů. Díky kvásku je i po několika dnech chléb stále měkký a není třeba ho před každým použitím trápit v topinkovači. Svou strukturou i chutí se velice blíží obyčejnému lepkovému chlebu. Tím že postrádá bílou mouku a lepek, je alternativou k běžnému pečivu i pro ty, kdo se zajímají o své zdraví i když netrpí celiakií.
obrazek735

Pekařství U Seberů


V Našem gruntu naleznete denně kváskový chléb od Seberů. Poznáte jej snadno. Na první pohled podle velkého S uprostřed každého bochníku. A samozřejmě podle chuti a vůně. Stačí se zakousnout do vypečené kůrky a vychutnat měkkou střídu.

Tato plzeňská pekárna začala péct v roce 1991 a navázala tak na historii mnohem starší. Předkové majitele firmy, pana Romana Sebery, dodávali na Plzeňsku chléb již před sto lety. A Seberovi se tradice opravdu drží, i dnes pečou chléb podle dávné receptury na uhlí a dokonce v původní peci.

Vzhledem k plánovanému rozšíření železničního koridoru bojuje nyní pekárna U Seberů o přežití. Nikdo neví, zda se podaří najít vhodné prostory a především prostředky k přesunu unikátní historické pece. I toto je bohužel součástí příběhu kulatých bochníků s velkým S.


obrazek735

Podívejte se, kdy nám farmáři přivážejí čerstvé dodávky :-)


Velice rádi pro Vás cokoliv z níže uvedeného objednáme,
"uskladníme" do doby, kdy si budete moci Vaši objednávku vyzvednout
(i v následujících dnech po dni závozu) a ještě Vám dorazivší objednávku připomeneme :-)

Pondělí

farma Druhaz, Sedlčany  krůtí a králičí maso, slepice, kachní maso
uzeniny Novák, České Budějovice uzená masa, klobásy z komína, šunka z Gruntu
Bezlepková pekárna Doktor Pekař Bezlepkové chleby a drobné pečivo
uzeniny Dolejší z Davle
vybrané uzenářské lahůdky
farma Bio Vavřinec, Okrouhlice (Benešov) mléko, jogurty, tvarohy, sýry, smetana, atd.
mlékárna Tonka, Pošná (Pacov) mléko, jogurty, jogurtové nápoje, tvarohy, sýry, atd.
Lacrum, Velké Meziříčí stloukané máslo, sýry
mlékárna Kopecký, Chotusice plísňové sýry, nakládané sýry
farma Pěnčín mléko, jogurty, sýry - vše ovčí nebo kozí
různí, 100% čeští pěstitelé sezónní ovoce a zelenina

Úterý

Rybářství Kolář, Velké Meziříčí čerstvé ryby
Farma Držovice mléko, jogurty, sýry, atd. - vše kozí nebo kravské

Středa

farma Loužná, západní Šumava kuřecí maso
farma Rudolec, Březová vyzrálé hovězí maso, jehněčí, zvěřina
uzeniny Novák, České Budějovice
uzená masa, klobásy z komína, šunka z Gruntu
uzeniny Matek, Kostelec nad Labem uzeniny, prvotřídní salámy, vepřové maso

Čtvrtek

různí, 100% čeští pěstitelé sezónní ovoce a zelenina
farma Bio Vavřinec, Okrouhlice (Benešov) mléko, jogurty, tvarohy, sýry, smetana, atd.
farma Mitrovský Dvůr, Mitrov Vyzrálé hovězí maso
Bezlepková pekárna Doktor Pekař Bezlepkové chleby a drobné pečivo
Farma Druhaz, Sedlčany Krůtí a králičí maso, slepice, kachní maso
Sýrárna Horní Dvorce, Strmilov ovčí a kravské sýry, jehněčí klobásy

Pátek

uzeniny Novák, České Budějovice
uzená masa, klobásy z komína,
šunka z Gruntu
uzeniny Matek, Kostelec nad Labem uzeniny, prvotřídní salámy, vepřové maso

Podívejte se, kdy nám farmáři přivážejí čerstvé dodávky :-)


Velice rádi pro Vás cokoliv z níže uvedeného objednáme,
"uskladníme" do doby, kdy si budete moci Vaši objednávku vyzvednout
(i v následujících dnech po dni závozu) a ještě Vám dorazivší objednávku připomeneme :-)

Pondělí

farma Druhaz, Sedlčany  krůtí a králičí maso, slepice, kachní maso
uzeniny Novák, České Budějovice uzená masa, klobásy z komína, šunka z Gruntu
Bezlepková pekárna Doktor Pekař Bezlepkové chleby a drobné pečivo
uzeniny Dolejší z Davle
vybrané uzenářské lahůdky
farma Bio Vavřinec, Okrouhlice (Benešov) mléko, jogurty, tvarohy, sýry, smetana, atd.
mlékárna Tonka, Pošná (Pacov) mléko, jogurty, jogurtové nápoje, tvarohy, sýry, atd.
Lacrum, Velké Meziříčí stloukané máslo, sýry
mlékárna Kopecký, Chotusice plísňové sýry, nakládané sýry
farma Pěnčín mléko, jogurty, sýry - vše ovčí nebo kozí
různí, 100% čeští pěstitelé sezónní ovoce a zelenina

Úterý

Rybářství Kolář, Velké Meziříčí čerstvé ryby
Farma Držovice mléko, jogurty, sýry, atd. - vše kozí nebo kravské

Středa

farma Loužná, západní Šumava kuřecí maso
farma Rudolec, Březová vyzrálé hovězí maso, jehněčí, zvěřina
uzeniny Novák, České Budějovice
uzená masa, klobásy z komína, šunka z Gruntu
uzeniny Matek, Kostelec nad Labem uzeniny, prvotřídní salámy, vepřové maso

Čtvrtek

různí, 100% čeští pěstitelé sezónní ovoce a zelenina
farma Bio Vavřinec, Okrouhlice (Benešov) mléko, jogurty, tvarohy, sýry, smetana, atd.
farma Mitrovský Dvůr, Mitrov Vyzrálé hovězí maso
Bezlepková pekárna Doktor Pekař Bezlepkové chleby a drobné pečivo
Farma Druhaz, Sedlčany Krůtí a králičí maso, slepice, kachní maso
Sýrárna Horní Dvorce, Strmilov ovčí a kravské sýry, jehněčí klobásy

Pátek

uzeniny Novák, České Budějovice
uzená masa, klobásy z komína,
šunka z Gruntu
uzeniny Matek, Kostelec nad Labem uzeniny, prvotřídní salámy, vepřové maso

Milujeme farmářské potraviny a chceme i vám jejich nákup co nejvíce zpříjemnit :-)


Pokud máte další přání, které by vám zpříjemnilo nakupování v našem obchůdku, řekněte nám jej a my uděláme maximum pro vaši spokojenost :-)Velice děkujeme :-).


Objednejte si u nás maso dodávané přímo z farmy



Jste jedním z těch lidí, kteří si chuť farmářského masa zamilovali a již nechtějí přijímat kompromisy v podobě "rychlomasa"? Určitě také již tušíte, že naši dodavatelé jsou menší chovatelé a kapacita produkce tak není neomezená.
Naším prostřednictvím si tedy včas objednejte vámi oblíbené druhy masa.
Napište nám na praha-pocernice@nasgrunt.cz, velmi rádi pro vás maso zajistíme.
Uveďte své jméno i kontaktní telefon. Jakmile bude pro vás objednávka připravena, budeme vás na kontaktní telefon informovat. Děkujeme.

Uvedené ceny jsou platné k 1.1.2016. Změny cen vyhrazeny.

HOVĚZÍ
závozový den: středa
poslední den pro objednávku: předchozí neděle do 22 hodin
dodavatel: farma Rudolec

přední s kostí
299 Kč/kg zadní plátky
496 Kč/kg
přední bez kosti
399 Kč/kg
Entecote plátky
619 Kč/kg
přední steak - plátky
449 Kč/kg
Entercote KU
599 Kč/kg
přední steak
394 Kč/kg
kostky guláš
420 Kč/kg
přední - kližka
399 Kč/kg
žebra grill
399 Kč/kg
osso-buco
333 Kč/kg
jazyk
239 Kč/kg
bok - pupek extra
516 Kč/kg játra
119 Kč/kg
vrchní šál 422 Kč/kg srdce
149 Kč/kg
předkýtí 392 Kč/kg morkové kosti
71 Kč/kg
zadní pro mimča
439 Kč/kg
harfy (mas. kosti na pol.)
139 Kč/kg
zadní bez kosti KU
463 Kč/kg



závozový den: čtvrtek
poslední den pro objednávku: předchozí středa do 22 hodin
dodavatel: farma Mitrovský dvůr
 

hovězí svíčková

1215 Kč/kg

hovězí rump steak

556 Kč/kg

hovězí hrudí s kostí

205 Kč/kg

hovězí top blade

348 Kč/kg

hovězí guláš kostky

259 Kč/kg

hovězí chuck tender steak

556 Kč/kg

hovězí burger směs

298 Kč/kg

hovězí rib eye steak

717 Kč/kg

hovězí zadní

354 Kč/kg

hovězí kližka

285 Kč/kg

hovězí na polévku

103 Kč/kg

hovězí roštěná

567 Kč/kg

 
KUŘECÍ
závozový den: středa
poslední den pro objednávku: předchozí čtvrtek do 22 hodin
dodavatel: farma Loužná

kuře celé
137 Kč/kg
skelet
62 Kč/kg
kuře půlka
137 Kč/kg polévková směs
68 Kč/kg
kuřecí čtvrtky
148 Kč/kg játra
109 Kč/kg
stehenní řízky
247 Kč/kg žaludky
94 Kč/kg
prsní řízky
253 Kč/kg srdce
103 Kč/kg
prsní řízky s kůží
253 Kč/kg krky
39 Kč/kg
křídla
129 Kč/kg


KRŮTÍ
závozový den: pondělí a čtvrtek 
poslední den pro objednávku: na pondělí předchozí středa do 22 hodin, na čtvrtek předchozí neděle do 22 hodin
dodavatel: farma Druhaz


krůta celá
110 Kč/kg guláš tmavý
119 Kč/kg
prsa
235 Kč/kg guláš
169 Kč/kg
stehenní plátek
175 Kč/kg biskup
25 Kč/kg
horní stehno bez kosti
152 Kč/kg krky
82 Kč/kg
horní stehno s kostí
153 Kč/kg skelet
21 Kč/kg
stehno celé
125 Kč/kg srdce
106 Kč/kg
spodní stehno
83 Kč/kg žaludek
106 Kč/kg
křídlo celé
91 Kč/kg játra
119 Kč/kg
křídlo horní
99 Kč/kg mleté maso
138 Kč/kg
krocan celý 110 Kč/kg


KACHNÍ
závozový den: pondělí a čtvrtek
poslední den pro objednávku: na pondělí předchozí středa do 22 hodin, na čtvrtek předchozí neděle do 22 hodin
dodavatel: farma Druhaz

kachna celá
159 Kč/kg prsa s kůží 366 Kč/kg
kachní čtvrtky
199 Kč/kg prsa uzená 414 Kč/kg

JEHNĚČÍ
závozový den: středa
poslední den pro objednávku: předchozí neděle do 22 hodin
dodavatel: farma Rudolec

kýta bez kosti
549 Kč/kg kostky guláš
299 Kč/kg
kýta s kostí
549 Kč/kg šrůtka s kostí
368 Kč/kg
plec s kostí
296 Kč/kg krk s kostí
295 Kč/kg
plec bez kosti
347 Kč/kg žebro s kostí
188 Kč/kg
kare
699 Kč/kg kolínko
285 Kč/kg
hřbet s kostí
529 Kč/kg kližka
285 Kč/kg

KRÁLIČÍ
závozový den: pondělí a čtvrtek 
poslední den pro objednávku: na pondělí předchozí středa do 22 hodin, na čtvrtek předchozí neděle do 22 hodin
dodavatel: farma Druhaz

králík
266 Kč/kg

VEPŘOVÉ
závozový den: středa a pátek
poslední den pro objednávku: na středu předchozí pondělí do 22 hodin,
na pátek předchozí středa do 22 hodin
dodavatel: Řeznictví, uzenářství a jatky Matek

plec bez kosti
166 Kč/kg
pečeně bez kosti
251 Kč/kg
kýta bez kosti
168 Kč/kg krkovice bez kosti
204 Kč/kg
panenka z pečeně 328 Kč/kg bok bez kosti 156 Kč/kg
panenka palce 319 Kč/kg játra 59 Kč/kg


RYBY
závozový den: úterý
poslední den pro objednávku: předchozí středa do 22 hodin
dodavatel: Rybářství Kolář

siven kuchaný
279 Kč/kg
kapr půlený
259 Kč/kg
siven filet s kůží
429 Kč/kg pstruh kuchaný
256 Kč/kg
siven lososový filet
s kůží
459 Kč/kg pstruh filet
389 Kč/kg

V případě jakýchkoliv dotazů/ zájmu o jiné než uvedené zboží, nás prosím neváhejte kontaktovat na telefoním čísle 607 082 101,
nebo na e-mailu praha-pocernice@nasgrunt.cz

Nabízíme vám i mnoho dalších služeb :-)

Objednejte si nákup předem a ušetřete tak čas


Velmi rádi ušetříme vás čas a připravíme váš nákup předem. 
Vyplňte objednávkový lístek a zanechte jej s předstihem v naší prodejně nebo jej zašlete
na e-mail: praha-pocernice@nasgrunt.cz.

Nabízíme vám i mnoho dalších služeb :-)




soubor1.xls
  soubor1.xls  

Objednejte si nákup předem a ušetřete tak čas


Velmi rádi ušetříme vás čas a připravíme váš nákup předem. 
Vyplňte objednávkový lístek a zanechte jej s předstihem v naší prodejně nebo jej zašlete
na e-mail: praha-pocernice@nasgrunt.cz.

Nabízíme vám i mnoho dalších služeb :-)




soubor1.xls
  soubor1.xls  

Adresa, otevírací doba


Otevírací doba:
Pondělí - Pátek od 7:00 do 19:00
Sobota od 8:00 do 12:30
Nestíháte? Nevadí, zavolejte nám - my Vám rádi nákup předem připravíme
a podáme i (cca do 30 minut) po zavírací době :-)

Adresa:
Náš grunt
Náchodská 469 / 137
Praha - Horní Počernice
193 00

Kontakt:
telefon: 607 082 101

Pár slov Barči a Martina, majitelů obchodu


obrazek735

Jsme duchem mladí lidé, kteří ve svých životech dospěli do fáze, kdy již můžeme dělat jen to, co nám dává skutečný, hlubší smysl.

Protože je pro nás a naše rodiny důležitá kvalita potravin, rozhodli jsme se otevřít si malý obchůdek s potravinami pouze od dodavatelů, pro které je kvalita na prvním místě. 

Jsme přesvědčeni, že je nutné stavět ekonomiku této země na malých a středních firmách / živnostnících, podporujeme svým odběrem pouze malé a střední dodavatele. Protože věříme v postupnou obnovu soběstačnosti této země, odebíráme zásadně od českých a moravských farmářů.

Slovo majitelů

Slibujeme, že pro naplnění našich přesvědčení, dáme do naší práce veškerou svou energii! Uděláme vše proto, aby náš malý obchůdek byl místem, kde se budete cítit dobře a kam se budete rádi vracet – místem, které přispěje ke zlepšení kvality ve vašich životech.

Dáme ze sebe maximum proto, aby si obchůdek (malý svou rozlohou) našel velké místo ve vašich srdcích!

Slovo na to :-)

Barča a Martin

Pár slov Barči a Martina, majitelů obchodu


obrazek735

Jsme duchem mladí lidé, kteří ve svých životech dospěli do fáze, kdy již můžeme dělat jen to, co nám dává skutečný, hlubší smysl.

Protože je pro nás a naše rodiny důležitá kvalita potravin, rozhodli jsme se otevřít si malý obchůdek s potravinami pouze od dodavatelů, pro které je kvalita na prvním místě. 

Jsme přesvědčeni, že je nutné stavět ekonomiku této země na malých a středních firmách / živnostnících, podporujeme svým odběrem pouze malé a střední dodavatele. Protože věříme v postupnou obnovu soběstačnosti této země, odebíráme zásadně od českých a moravských farmářů.

Slovo majitelů

Slibujeme, že pro naplnění našich přesvědčení, dáme do naší práce veškerou svou energii! Uděláme vše proto, aby náš malý obchůdek byl místem, kde se budete cítit dobře a kam se budete rádi vracet – místem, které přispěje ke zlepšení kvality ve vašich životech.

Dáme ze sebe maximum proto, aby si obchůdek (malý svou rozlohou) našel velké místo ve vašich srdcích!

Slovo na to :-)

Barča a Martin

Pár slov Barči a Martina, majitelů obchodu


obrazek735

Jsme duchem mladí lidé, kteří ve svých životech dospěli do fáze, kdy již můžeme dělat jen to, co nám dává skutečný, hlubší smysl.

Protože je pro nás a naše rodiny důležitá kvalita potravin, rozhodli jsme se otevřít si malý obchůdek s potravinami pouze od dodavatelů, pro které je kvalita na prvním místě. 

Jsme přesvědčeni, že je nutné stavět ekonomiku této země na malých a středních firmách / živnostnících, podporujeme svým odběrem pouze malé a střední dodavatele. Protože věříme v postupnou obnovu soběstačnosti této země, odebíráme zásadně od českých a moravských farmářů.

Slovo majitelů

Slibujeme, že pro naplnění našich přesvědčení, dáme do naší práce veškerou svou energii! Uděláme vše proto, aby náš malý obchůdek byl místem, kde se budete cítit dobře a kam se budete rádi vracet – místem, které přispěje ke zlepšení kvality ve vašich životech.

Dáme ze sebe maximum proto, aby si obchůdek (malý svou rozlohou) našel velké místo ve vašich srdcích!

Slovo na to :-)

Barča a Martin

Velmi rádi vám připravíme obložené mísy či tácy dle vašeho přání


Máte-li v plánu rodinnou oslavu, setkání s přáteli či pracovní raut, oslovte nás s přípravou obložených mís pro tuto příležitost.
Uzeniny a sýry nám dodávají osvědčení čeští výrobci a farmáři.
Výběr jednotlivých druhů velmi rádi přizpůsobíme vašim chutím.

Nabízíme vám i mnoho dalších služeb :-)
obrazek735

Dárkovým poukazem od nás uděláte radost svým blízkým


Ideálním dárkem pro vaše nejbližší jistě bude dárkový poukaz.
Sami si pak v našem farmářském obchodě vyberou podle svého mlsného jazýčku to nejlepší z naší nabídky kvalitních českých potravin a nápojů.
Zvolit můžete dárkové poukázky v hodnotách 300, 500 nebo 1000 Kč.

Nabízíme vám i mnoho dalších služeb :-)
 

 

Dárkovým poukazem od nás uděláte radost svým blízkým


Ideálním dárkem pro vaše nejbližší jistě bude dárkový poukaz.
Sami si pak v našem farmářském obchodě vyberou podle svého mlsného jazýčku to nejlepší z naší nabídky kvalitních českých potravin a nápojů.
Zvolit můžete dárkové poukázky v hodnotách 300, 500 nebo 1000 Kč.

Nabízíme vám i mnoho dalších služeb :-)
 

 

Potěšte své blízké nebo kolegy farmářskými dárkovými balíčky


Velice rádi pro vás zhotovíme dárkové balíčky, které vykouzlí úsměv na rtech každého, kdo miluje farmářské potraviny :-)
Můžete si vybrat z naší nabídky, nebo vám připravíme balíčky dle vašeho přání a představ.

Nabízíme vám i mnoho dalších služeb :-)

obrazek735

Potěšte své blízké nebo kolegy farmářskými dárkovými balíčky


Velice rádi pro vás zhotovíme dárkové balíčky, které vykouzlí úsměv na rtech každého, kdo miluje farmářské potraviny :-)
Můžete si vybrat z naší nabídky, nebo vám připravíme balíčky dle vašeho přání a představ.

Nabízíme vám i mnoho dalších služeb :-)

obrazek735

Potěšte své blízké nebo kolegy farmářskými dárkovými balíčky


Velice rádi pro vás zhotovíme dárkové balíčky, které vykouzlí úsměv na rtech každého, kdo miluje farmářské potraviny :-)
Můžete si vybrat z naší nabídky, nebo vám připravíme balíčky dle vašeho přání a představ.

Nabízíme vám i mnoho dalších služeb :-)

obrazek735

Kamila Chocolates, s.r.o.


Zakladatelem rodinné firmy Kamila Chocolates z Vyskytné nad Jihlavou je František Hlava. Firma navazuje na slavnou tradici dezertářského řemesla v Česku a usiluje o návrat ke kvalitní čokoládě s rozmanitostí náplní tak, jak je Češi znávali už za první republiky.

S výrobou začínal František Hlava po roce 1989 na starém temperovacím stroji v suterénu rodinného domku ve Vyskytné, ale díky postupnému vývoji a silnému zájmu zákazníků se firma rozrostla a výroba se přesunula do moderní zrekonstruované výrobní haly.

K výrobě čokolád a čokoládových bonbónů Kamila se používá pouze čokoládu té nejvyšší kvality, stejně jako pro přípravu náplní a příchutí. Zásadu té nejvyšší kvality musejí dodržovat i všichni dodavatelé firmy. Dezertáři Kamila Chocolates používají přísady a ingredience osvědčené z časů první republiky, ale vytvářejí i originální a složité kreace z méně známých surovin. Vedle tradičních višní, marcipánu, karamelu a oříšků skrývají čokoládové bonbony ty nejlákavější pochutiny pečlivě vybírané z širokénabídky, v zajímavých kombinacích „zabalených“ do hořkých, mléčných i bílých čokolád. Na pultech Našeho gruntu mohou zákazníci pod značkou Kamila Chocolates pořídit jak tradiční tabulkové či lámané čokolády, tak různá balení čokoládových bonbónů a lanýžů.

obrazek735

Pstruhařství Mlýny – Naše ryba, s.r.o.


Pstruhařství v obci Žár u Vacova v Jihočeském kraji bylo založeno vroce 1999, na místě, kde stával vodní mlýn. Předci současného majitele pstruhařství zde hospodařili od roku 1850, nejprve jako mlynáři, později zde vyráběli drobné dřevěné nástroje a pomůcky. První líhně pstruhů zde vnikly těsně před druhou světovou válkou a fungovaly pak až do sedmdesátých let. Na konci devadesátých let se začalo fungovat současné pstruhařství vybavené nejmodernější technologií pro chov lososovitých ryb. Od roku 2005 je v provozu i zpracovna sladkovodních ryb, které jsou zpracovány kvalitně a hned bez nutností další přepravy. Tak je zajištěna jejich perfektní čerstvost. Náš grunt nabízí zákazníkům od firmy Naše ryba pstruha lososového nebo duhového, jesetera, kapra, sumce či úhoře. Ryby jsou vakuově balené a kuchané, či upravené jako filety.

obrazek735

Marmelády s příběhem - Hana Šindelářová


Marmelády s příběhem ručně vyrábí Hana Šindelářová z Prahy. Marmelády vycházejí z receptur po prarodičích paní Šindelářové a obsahují čistě jen ovoce z českých zahrad, lesů a sadů, naopak v nich nejsou žádná éčka, syntetická aditiva, konzervanty ani barviva. A také žádná jablka jako náhražka.

Příběh marmelád Hanky Šindelářové začíná už v jejím dětství, které trávila s babičkou a dědou na zahradě a zpracováváním ovoce. V mládí pak procestovala Evropu, Blízký Východ, Karibik, Indonésii i Afriku, a tam všude objevovala taje a specifika místní gastronomie na trzích i ve špičkových restauracích. Několik let pak žila v Německu, kde zažila, jak má vypadat kvalitní jídlo, jak využívat produkty místních zemědělců a jakou radostí je nakupovat na farmářských trzích. Když se pak vrátila do Prahy pustila se sama do výroby poctivých marmelád. Rukama paní Šindelářové projde skutečně každá marmeláda, o čemž svědčí i její vlastnoruční popis na všech skleničkách.

V Našem gruntu najdou zákazníci marmelády z typicky českého ovoce a jeho kombinací, jako jsou angrešt, borůvka, rybíz, malina, meruňka, jahoda, hruška, ostružina či višeň.

obrazek735

Rodinná konzervárna Olina Bezchleby - Via Delicia


Naši předci před bezmála sto lety dobře věděli, jak využít darů přírody od brzkého do pozdního podzimu a jak si je vychutnat i v zimě, uchované v zavařovacích sklenicích. Právě recepty z knihy o zavařování z roku 1925 spolu s poznámkami původní majitelky, hospodyně z statku, stály na počátku Bezchlebovy rodinné konzervárny Via Delicia. Její zakladatel Olin Bezchleba připojil k tomuto prvorepublikovému pokladu navíc patnáct let své kuchařské praxe a zkušenosti od velkých hráčů potravinářského průmyslu. Tak vznikly tradiční, ale v dnešní době zároveň originální a stoprocentně přírodní masové konzervy. Jejich autenticitu navíc podtrhují tradiční sklenice, které se na konzervování masa používaly už koncem 19. století. Mezi dobrotami z Via Delicia ze Zábřehu na Moravě si v Gruntu můžete pořídit například králičí či srnčí paštiku, pstruha na másle nebo pečenou křepelku či jehněčí pečínku.

obrazek735

Rodinná konzervárna Olina Bezchleby - Via Delicia


Naši předci před bezmála sto lety dobře věděli, jak využít darů přírody od brzkého do pozdního podzimu a jak si je vychutnat i v zimě, uchované v zavařovacích sklenicích. Právě recepty z knihy o zavařování z roku 1925 spolu s poznámkami původní majitelky, hospodyně z statku, stály na počátku Bezchlebovy rodinné konzervárny Via Delicia. Její zakladatel Olin Bezchleba připojil k tomuto prvorepublikovému pokladu navíc patnáct let své kuchařské praxe a zkušenosti od velkých hráčů potravinářského průmyslu. Tak vznikly tradiční, ale v dnešní době zároveň originální a stoprocentně přírodní zavařeniny. Jejich autenticitu navíc podtrhují tradiční sklenice, které se na zavařování používaly už koncem 19. století. Mezi dobrotami z Via Delicia ze Zábřehu na Moravě si v Gruntu můžete pořídit například pečená jablíčka s máslovým karamelem, ostružinový či šípkový džem nebo hruškový kompot s jeřabinami.
obrazek735

Farma a jatky Rudolec


Farma a jatky Rudolec leží v Karlovarském kraji a do prodejen Náš grunt dodávají zejména vyzrálé hovězí maso, které pochází z jejich vlastního chovu skotu masného plemene plemene Charolais. Pastviny farmy se rozkládají ve chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, kde kolem pěti set kusů hovězího dobytka během roku volně pase na 580 hektarech  luk. V zimě mají zvířata své stanoviště na poli u přístřešků u statku Kostelní Bříza, kde jsou dokrmována senem a senáží. Chov je celý ekologický a skot netrpí stresem ani na jatkách. Na kvalitu chovu i výroby pravidelně dohlíží Kontrola ekologického zemědělství a Státní veterinární správou. V obchodech Náš grunt je maso k dostání ve vakuovém balení, a to různé řezy včetně mletého masa.  

Na jatkách Rudolec pro Náš grunt kromě vlastního hovězího zpracovávají například i zvěřinu či jehněčí od jiných chovatelů a mysliveckých sdružení ze západních a jižních Čech.
obrazek735

Rakytník Cvrček


Malá rodinná firma Cvrčkových ze Lhoty pod Libčany se zaměřuje na zpracování rakytníku řešetlákového. Vše začalo první ovocnou náplní, jejíž zajímavá sladkokyselá chutnala nejen rodině, ale i prvním zákazníkům. A pak už se postupem času přidávali další a další výrobky, všechny však zpracovávané čistě přírodně, bez barviv, přidaných cukrů či konzervantů.

Blahodárné účinky rakytníku, což je odolný keř se sytě oranžovými plody, jsou všeobecně známé. Rakytník obsahuje široké spektrum vitamínů a stopových prvků. Mezi ty nejznámější patří vitamín A, B, C, D, F nebo K. Rakytník se ale využívá nejen vnitřně, ale i na tělo. Olej z rakytníku se hodí na hojení jak drobných poranění kůže, tak i na rozsáhlé popáleniny nebo jizvy po operacích, které krásně vyhladí.

Cvrčkovi z rakytníků vyrábějí nejen stoprocentní šťávu, ale také kompoty, ovocné náplně, čaje, ale také želé či lízátka, vše přírodní a bez cukru.

Kromě rakytníku zpracovávají Cvrčkovi také další ovoce: brusinku, borůvku, ananas, meruňku, malinu, broskev, višeň, ostružinu, červený a černý rybíz nebo jablko.

obrazek735

Statek Horní Dvorce


Historie statku sahá až do čtrnáctého století, kdy byl hospodářským dvorem u středověkké tvrze. Dnešní statek ve své současné podobě začal fungovat v roce 2004 a je rodinným podnikem, který produkuje kravské a ovčí sýry a jehneční maso a uzeniny.

Mléko dávají ovce francouzského dojného plemene „Lacaune“ a je známé svou jemností a vysokým obsahem tuku a bílkovin.

Sýry na Statku Horní Dvorce jsou vyráběné ručně, a tudíž šetrně, a neobsahují žádné konzervatny ani barviva. V sýrárně vznikají jak sýry čerstvé, bez příchuti, ale také s olivami, ořechy či česnekem, tak sýry polotvrdé, ale také balkánský sýr, brynda nebo mazací sýry a kysaný nápoj žinčica.

obrazek735

Statek Horní Dvorce


Historie statku ve vsi Horní Dvorce jižních Čechách sahá až do čtrnáctého století, kdy byl hospodářským dvorem u středověkké tvrze. Dnešní majitelé statek pořídili v roce 2004, kdy začala jeho celková rekonstrukce. Rodinný podnik v dnešní podobě zahrnuje jak výrobu sýrů, tak masa a uzenin z jehnečího masa.

Na maso chovají na Statku Horní Dvorce ovce plemen Suffolk a Texel, které se téměř celoročně pasou venku. Statek je certifikován jako ekofarma, porážku provádí na zakázku Jatky Albeř, které však bio certifikaci nemají, bohužel tak výsledné jehněčí maso nemůže být prodáváno sbio cetrifikací. Porcování jehnečního pak ale probíhá přímo na statku, a připravuje se jak chlazené, tak hluboce mražené. Kromě toho vyrábějí v Horních Dvorcích také jehněčí a bezlepkové uzeniny, jako jsou klobásy či párky nebo paštiku s jehněčími játry.

obrazek735

Rodinný lihovar Žufánek


Rodinná ovocnářsko–včelařská farma ŽUSY s.r.o. (Žufánek a synové) se zaměřením na zpracování ovoce, bylin a medu do formy kvalitních ovocných destilátů a likérů byla založena v roce 2000. U zrodu stáli manželé Marcela a Josef Žufánkovi a jejich synové Martin, Josef a Jan. Společnost podniká v malé obci Boršice u Blatnice poblíž Uherského Hradiště.

Vynikající ovocné destiláty i bylinné likéry vznikají z ovoce a bylin z vlastních sadů a záhonů Žufánkových, které se nacházejí na úpatí chráněné krajinné oblasti Bílých Karpat, v oblasti, která ovoci dává charakteristickou vůni a chuť. A ta pak vyniká v destilátech.

Vedle tradiční slivovice, hruškovice, meruňkovice či višňovice nabízí Žufánkovi také likéry jako je Kotušovka, medový či mátový likér.

Všechny produkty jsou vyrobeny z lokálních surovin podle původních, osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat a Žufánkovic ovoce nese certifikát BIO kvality.

 

 

obrazek735

Kozí farma Pěnčín


Kozí farma Pěnčín vznikla v roce 1998 na místě původního zemědělského areálu mezi Jabloncem nad Nisou a Železným Brodem v Jizerských horách.

V Pěnčíně chovají dvě plemena koz: kozu Bílou krátkosrstou a kozu Hnědou krátkosrstou. Obě jsou to česká plemena zvyklá podhorským podmínkám, proto jsou kromě zimních měsíců po celý rok na pastvinách. Jedna koza nadojí za den asi tři litry mléka a na výrobu jednoho kilogramu sýra je třeba deset litrů mléka.

Na Kozí farmě Pěnčín navzdory jménu nechovají jen kozy, ale také stádo ovcí, jejichž mléko rovněž zpracovávají. Nabídka je velmi široká, zahrnuje sýry čerstvé, polotrvdé, přírodní, s pažitkou, česnekem, či provensálským kořením, ale také sýry mazací či plísňové, ale také samotné mléko či jogurtové nápoje a kefíry.

Jak kozí, tak ovčí produkty z Pěnčína získaly řadu ocenění, jako je Regionální potravina Libereckého kraje, Výrobek roku Libereckého kraje v kategorii bio potravina v několika předchozích letech.

obrazek735

Kitl


Přírodní léky, které chutnají. To jsou výrobky firmy Kitl, která je pojmenovaná podle podle slavného doktora Kittela, jenž na pomezí Jizerských hor a Krkonoš v osmnáctém století platil za slavného léčitele využívajícího byliny v kombinaci s víny.

Hlavními produkty firmy Kitl jsou medicinální vína a sirupy s obsahující řadu bylin, jako je mateřídouškia obecná, lípa srdčitá, bez černý, rakytník řešetlákový, růže šípková, meduňka lékařská, rozchodnice růžová či jahodník lesní. Na klidné spaní se hodí Šláftruňk, na povzbuzení Životabudič a jako prevence proti nachlazení Meducínka.

Oblíbené jsou také sirupy Kitl Syrob zázvorový a bezový z bio surovin vyráběné tradičními postupy vhodné k přípravě domácích limonád i slazení čajů, a Medovina s mateřídouškou, lípou, voňatkou a bezem.

obrazek735

Hradecké delikatesy


Jestli se o některých produktech dá říci, že jsou skutečně domácí, jsou to výrobky od firmy Hradecké delikatesy, kterou provozují manželé Kilingrovi z Hradce Králové. Pod vlivem různých okolností se jednoho dne v roce 2010 rozhodli, že když jejich domácí delikatesy chutají všem jejich blízkým a přátelům, mohly by oslovit i další milovníky kvalitních pochoutek.

Od počátku fungování usilují Kilingrovi o spojení co nejšetrnějšího, ekologického pěstování surovin s prokazatelnými vlastnostmi i zdrojem a jejich následného zpracování do formy delikátních a více či méně tradičních výrobků.

Receptury, mixy bylin a výsledná chuť jsou originální, nepocházejí jen z tradičních receptů, ale zejména ze zkušeností a intuice Petry Kilingrové. Všechny produkty fírmy Hradecké delikatesy jsou vyráběné ručně, z přírodních surovin, bez zbytečné chemie a zahrnují širokou naídku od nakládaného českého česneku, přes sušená domácí rajčata v oleji, různá čatní a jiné omáčky, pesta, marmelády a sirupy, přesnídávky a další.
obrazek735

Ekofarma a moštárna Roubenka


Ekofarmu a moštárnu "Roubenka" založil Jaroslav Hruška v roce 2008. Se svým společníkem Davidem Melicharem, který se k němu přidal o rok později, pečují o jedenáct hektarů luk v zapomenuté osadě Radějov u Manětína, o dva hektary extenzivních ovocných sadů, hovají ovce a kozy a v obci Stvolny provozují moštárnu ovoce.

Jejich filosofií je přírodní životní styl a zemědělské hospodaření v systému ekologického zemědělství. Zemědělství chápou v Roubence jako možnost využívání přírodního dědictví a odkazu našich předků. A z této filosofie vychází i výroba moštů: důraz je kladen na kvalitu a přírodní původ bez jakékoli chemické konzervace, doslazování či filtrování. Záruka trvanlivosti spočívá pouze v pasterizaci, tedy šetrném tepelném ošetření při asi 80°C. Při tomto procesu dojde ke zničení nežádoucích mikroorganismů, ale zároveň se nezničí vitamíny. Mošt je tradičním způsobem vylisován z pečlivě vybíraného ovoce, žádná pláňata od silnic. Podíl ovocné složky v moštu z Roubenky tvoří plných 100 %. Moštárna ovoce je vybavena moderní technologií splňující přísné požadavky při výrobě potravin.

"Moštováním chceme přispět k ochraně ovocných stromů v krajině, kterých v minulosti ubylo. Vzrostlý strom může poskytnout ročně až několik set kilogramů ovoce. Při výtěžnosti 70% moštu vám může jeden takový strom zajistit moštna celý rok," vysvětlují pánové z Roubenky.

Mošty chutnají v létě ředěné vychlazenou minerálkou i v zimě, kdy se hodí i na nealko svařák. Roubenka kromě tradičního jablka a hrušky nabízí také celou řadu dalších příchutí, například s červenou řepou, skořicí, celerem či mátou. Mošty jsou k dostání v praktickém a recyklovatelném bag in box balení o objemu 5 l a 10 l a mají minimální trvanlivost 6 měsíců.

obrazek735

Soutěž s Naším Gruntem v týdeníku 5+2 dny Prostějov


Soutěž proběhne v pěti kolech, dohromady se rozdá 10 x dárkový koš s potravinami Náš grunt v hodnotě 500 Kč, 20 x dárkový poukaz na nákup v prodejně Náš grunt Prostějov hodnotě 100 Kč, 20x dárkový poukaz na nákup v prodejně Náš grunt Prostějov v hodnotě 50 Kč a 10 x stolní hra Farma pro děti.

Soutěžící mohou ceny získat, pokud správně odpoví na otázku daného kola. Otázky budou zveřejněny v rámci inzerce v týdeníku 5+2 dny Prostějov. Podmínkou je, že soutěžící se smí v každém kole zúčastnit pouze jednou, za platnou se považuje jen jeho první odpověď, a může tudíž vyhrát v jednom konkrétním kole pouze jednu cenu. Soutěže jako celku se smí účastnit opakovaně.

O výhře bude rozhodovat pořadí správné odpovědi. Soutěžící budou odpovídat na otázky e-mailem, a to na adresu prodejny v Prostějově, tj. prostejov@nasgrunt.cz. V předmětu e-mailu musí být uvedeno buď Soutěž, nebo Dětská soutěž (v případě, že soutěžící preferuje stolní hru jako výhru).

Soutěžní kola budou probíhat v níže uvedených termínech a jednotlivá soutěžní kola budou vyhodnocena zvlášť.

1. kolo od 19. 12. do 9. 1.
2. kolo od 10. 1. do 23. 1.
3. kolo od 24. 1. do 6. 2.
4. kolo od 7. 2. do 20. 2.
5. kolo od 21. 2. do 6. 3.

Výhry v každém kole:

1. a 2. správná odpověď v pořadí dárkový koš s potravinami z Gruntu v hodnotě 500 Kč.
3., 4., 5. a 6. správná odpověď v pořadí dárkový poukaz na nákup v hodnotě 100 Kč.
7,. 8., 9. a 10. správná odpověď v pořadí dárkový poukaz na nákup v hodnotě 50 Kč
+ 1. a 2. správná odpověď v pořadí v dětské soutěži stolní hra pro děti.

Soutěžící budou o výhře informováni na uvedený e-mail nejpozději do 15. 3. 2014.

Svou účastí v soutěži souhlasí soutěžící s následujícím:

Vyplněním formuláře uděluji společnosti Náš grunt s.r.o., se sídlem na adrese Radhošťská 2, Praha 3, PSČ: 130 00, IČ 28120485 v souladu s § 5 zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů svůj souhlas k tomu, aby mnou uvedené osobní údaje zpracovával pro účely zasílání obchodních sdělení prostřednictvím elektronických prostředků.

Labora s.r.o. – klášter Nový Dvůr


Jedinečné produkty jedinečného původu. Tak se dají jednoduše popsat Novodvorské hořčice, které vyrábějí mniši z kláštera Nový Dvůr podle originální trapistické receptury. Dle řehole svatého Benedikta a cisterciácké tradice se každý klášter toho řádu musí uživit prací svých mnichů. Na Novém Dvoře chovají ovce, hospodaří v lese a vyrábějí právě hořčice příbuzné druhu francouzské hořčice. Tato hořčice je vyráběna řemeslnicky a v malém objemu z vybraného hořčičného semínka, které je po namočení do octa smíchaného s vodou pocházející z lesů obklopujících klášter rozdrceno na mlýnském kameni, provoněno medem a moravským bílým vínem. Jemně okořeněná hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma. Černé hořčičné semínko způsobuje prokrvení zažívacího traktu, a tím urychluje trávení a látkovou výměnu. Proto se hořčice výborné hodí k celé řadě pokrmů, jako jsou červené i bílé maso a ryby, uzeniny či šunky, a také k přípravě teplých i studených omáček.

obrazek735

Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná



Historie zámku v Blatné sahá až do středověku, kdy na jeho místě stála románská tvrz. Po řadě přestaveb a změn majitelů během osmi set let své existence je nyní zámek po restituci zpět ve vlastnictví rodiny Hildprandtů. Ti ve výrobě lihovin navázali na tradici z roku 1885, kde zde právě předkové současných majitelů založili lihovar s výrobou zejména ovocných pálenek.  Společnost „Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná s.r.o.“  pokračuje s novou výrobní technologií ve výrobě surového obilného lihu a pravých ovocných destilátů.

Pro destiláty vybírá firma suroviny v největší možné kvalitě z jižních Čech. Výroba probíhá dvoufázově. Destilací a rektifikací. Destilací kvasů získává lihovar surový destilát, který se rektifikuje do finálního destilátu. Samotné destiláty jsou tudíž vyráběny bez jakýchkoliv přísad.

V Našem Gruntu mohou zákazníci zakoupit slivovici, třešňovici, hruškovici či višňovici a také speciální edice slivovice stařené, nejstarší z roku 1992. 

obrazek735

České pečivo.cz


Jiří  a René Hlůžovi založili své pekárny v podhůří  Jizerských hor a Krkonoš  na začátku devadesátých let a od té doby svou tradiční a poctivou výrobou dobývají nejen místní region, ale i Prahu a další vzdálenější kouty republiky. Z Českého pekařství v Lučanech nad Nisou a Krakonošova pekařství ve Vysokém nad Jizerou do prodejen Náš grunt přijíždí především vynikající kváskový chléb pečený v parní peci, ale také ořechový nebo semínkový chléb a další  pečivo.  Vyznačuje se zejména tím, že není skvělé jen ještě teplé po vyndání z pece nebo v den zakoupení, ale ještě několik dnů poté, neboť vzniká z kvalitního kvásku a v rukách zkušených pekařů.  

obrazek735

Davídkovo koření


David Jurásek je velký gurmán a vynikající kuchař. K míchání vlastních směsí koření ho vedla starost o zdraví a také láska k poctivým potravinám. Jeho koření pochází z českých bylinek, neobsahuje ani gram soli a žádný glutamát. Sám David Jurásek k tomu říká: “Když do slivovice nalijete vodu bude levnější, bude jí víc, ale nebude stát za nic. A stejné to je i s kořením. Sáček soli, špetka bylin, zvýrazní se glutamátem. Takové kořenicí směsi běžně seženete v hypermaketech. My jsme jiní a vždy budeme.” Davídkovo koření je navíc vždy čerstvé, neboť je připravované a míchané jen po malých dávkách. Nabízí nejen směsi na veškeré druhy masa, do salátů, pomazánek a polévek či na těstoviny, ale také na pečení chleba a sladkých moučníků.  Firma Davídkovo koření navíc dává práci potřebným, koření balí invalidé a matky na mateřské. 


obrazek735

Bohemia oleje


Společnost Bohemia olej je ryze česká společnost, která lisuje oleje. Z kvalitních surovin, ořechů a semínek, získávají ten základní „elixír života“, díky kterému z jadérka vyroste strom. Společnost ctí zodpovědnost nejen za kvalitu a čistotu produktu, ale mají také respekt k životnímu prostředí. To, co ze surovin zbude po vylisování oleje, rozemelou na moučku pro přípravu bezlepkové stravy a slupky poslouží jako biopalivo.

 

Všechny oleje jsou za studena lisované, čisté, bez jakýchkoliv přísad a barviv a mají typickou chuť původních ořechů a semínek nezničenou rafinací. Obsahují nenasycené mastné kyseliny, neboli také omega 3, 6 a 9, spoustu vitamínů a cenných minerálních látek. A co je také důležité, jsou lisované z českých surovin. Hodí se nejen na vaření a pečení, ale i na vnější použití. Dokonale umějí zastoupit tolik oblíbený olivový olej. V prodejnách Náš Grunt můžete pořídit olej z vlašských ořechů, makový, lněný, slunečnicový či hořčicový.


obrazek735

Sezónní ovoce a zelenina


< Zpět

Med, koření a další doplňkový sortiment


< Zpět

Mošty, pivo, víno, domácí pálenky


< Zpět

Pečivo


< Zpět

Uzeniny a maso, vejce


< Zpět

Sýry a mléčné výrobky


< zpět
 

Pekárna Zlivice


Chléb z pravého kvasu, ručně tvarovaný a pečený klasicku technologicí v parní peci. To je hlavní produkt Pekárny Zlivice z Písecka, v níž se tento tradiční chléb peče již od roku 1938. Díky tradiční výrobě vydrží kváskový chléb při správném skladování čerstvý i týden, aniž by tvrdnul či plesnivěl. A pro jeho výrobu stačí pouze pět tradičních surovin: kvas, pšeničná a žitná mouka, sůl a voda. Žádná dochucovadla, náhražky, stabilizátory.

Kromě kváskového chleba dodává Zlivická pekárna do Našeho gruntu také další sladké i slané pečivo a sezónní výrobky, jako jsou vánočky či mazance. O provoz pekárny se stará rodina Karasova.
 
obrazek735

Svačinovi, zelináři z Ovčár


Rodinná farma v Ovčárech na Mělnicku zaměstnává od roku 1991 hned několik členů rodiny Svačinových. Na úrodných polích v Polabí pěstují tradiční zeleninu jako jsou brambory, cibule, pór, mrkev, řepa, ředkvičky, kedluby a další košťálová i kořenová zelenina. Kromě toho pod jejich rukama roste také řada bylinek, od kopru a kudrny, přes obyčejnou a česnekovou pažitku a petrželku, až po koriandr či libeček.
 
obrazek735

Farma Loužná


Farma Loužná se zabývá volným chovem kuřat, která jsou v Čechách jak vylíhnuta, tak vykrmena. Díky krmení celou pšenicí mají kuřata pozvolné přírůstky a doba výkrmu dosahuje až k sedmdesáti dnů, oproti běžnému výkrmu do 40 dnů. Kuřata jsou chována ve výkrmových prostorech s přirozenou intenzitou denního světla v pohodovém a bezstresovém prostředí, kde se mohou volně pohybovat a díky tomu si zachovaní přirozené chování hrabavé drůbeže. Spokojená a zdravá kuřata chovaná bez stresu mají nakonec vyzrálejší a šťavnatější maso.

Díky vyššímu věku mají kuřata nejen větší hmotnost, ale také vyšší obsah tuku, který ovšem vykazuje ve srovnání s tukem jiných zvířat vyšší podíl nenasycených masných kyselin a nižší hladinu cholesterolu. Kvalitu masa zvyšuje i to, že jsou porážena přímo na farmě, což odbourává strest z transportu a dále zvyšuje kvalitu masa.
 
obrazek735

Farma Cibochovi


Vynikající jogurty, tvaroh a sýry dodává do Našeho gruntu Farma Cibochovi z jižních Čech. Na rodninné farmě chovají Cibochovi pětadvacet krav, od kterých denně získat asi 300 litrů mléka pro výrobu vlastních mléčných produktů. Původně rodina začínala jen s prodejem čerstvého mléka v automatu, pak se pusitli do vlastní výroby. Nejprve ve vypůjčené mlékárně, ale po velkém úspěchu výrobků se rozhodli pořídit si vlastní minimlékárnu. A provozují ji už třetím rokem. Cibochovic jogurty u nás pořídíte v řadě příchutí, originální je napříkad jogurt Ječmínek s ječmenem v sirupu, který získal ocenění v soutěži Chutná hezky jihočesky.
 
obrazek735

Řeznictví a uzenářství Matek


Tradice sahá až do roku 1548, odkdy je v městské kronice datována zmínka o řeznickém rodu Matků. Od té doby fungovala v tomto objektu řeznická výroba a vystřídalo se tu mnoho generací Antonínů Matků – řezníků. A. Matek starší, otec současného majitele, se před revolucí pustil do obchodu s masem alespoň pod hlavičkou Jednoty, kdy provozoval pojízdnou prodejnu. V roce 1991 byla opět založena firma Antonín Matek, Řeznictví a uzenářství. Stávající výrobna se během 90. let výrazně rozšířila a v Labské ulici byly přistavěny jatky.

obrazek735

Kamila Chocolates, s.r.o.


Zakladatelem rodinné firmy Kamila Chocolates z Vyskytné nad Jihlavou je František Hlava. Firma navazuje na slavnou tradici dezertářského řemesla v Česku a usiluje o návrat ke kvalitní čokoládě s rozmanitostí náplní tak, jak je Češi znávali už za první republiky.

S výrobou začínal František Hlava po roce 1989 na starém temperovacím stroji v suterénu rodinného domku ve Vyskytné, ale díky postupnému vývoji a silnému zájmu zákazníků se firma rozrostla a výroba se přesunula do moderní zrekonstruované výrobní haly.

K výrobě čokolád a čokoládových bonbónů Kamila se používá pouze čokoládu té nejvyšší kvality, stejně jako pro přípravu náplní a příchutí. Zásadu té nejvyšší kvality musejí dodržovat i všichni dodavatelé firmy. Dezertáři Kamila Chocolates používají přísady a ingredience osvědčené z časů první republiky, ale vytvářejí i originální a složité kreace z méně známých surovin. Vedle tradičních višní, marcipánu, karamelu a oříšků skrývají čokoládové bonbony ty nejlákavější pochutiny pečlivě vybírané z širokénabídky, v zajímavých kombinacích „zabalených“ do hořkých, mléčných i bílých čokolád. Na pultech Našeho gruntu mohou zákazníci pod značkou Kamila Chocolates pořídit jak tradiční tabulkové či lámané čokolády, tak různá balení čokoládových bonbónů a lanýžů.

obrazek735

Marmelády s příběhem - Hana Šindelářová


Marmelády s příběhem ručně vyrábí Hana Šindelářová z Prahy. Marmelády vycházejí z receptur po prarodičích paní Šindelářové a obsahují čistě jen ovoce z českých zahrad, lesů a sadů, naopak v nich nejsou žádná éčka, syntetická aditiva, konzervanty ani barviva. A také žádná jablka jako náhražka.

Příběh marmelád Hanky Šindelářové začíná už v jejím dětství, které trávila s babičkou a dědou na zahradě a zpracováváním ovoce. V mládí pak procestovala Evropu, Blízký Východ, Karibik, Indonésii i Afriku, a tam všude objevovala taje a specifika místní gastronomie na trzích i ve špičkových restauracích. Několik let pak žila v Německu, kde zažila, jak má vypadat kvalitní jídlo, jak využívat produkty místních zemědělců a jakou radostí je nakupovat na farmářských trzích. Když se pak vrátila do Prahy pustila se sama do výroby poctivých marmelád. Rukama paní Šindelářové projde skutečně každá marmeláda, o čemž svědčí i její vlastnoruční popis na všech skleničkách.

V Našem gruntu najdou zákazníci marmelády z typicky českého ovoce a jeho kombinací, jako jsou angrešt, borůvka, rybíz, malina, meruňka, jahoda, hruška, ostružina či višeň.

obrazek735

Pstruhařství Mlýny – Naše ryba, s.r.o.


Pstruhařství v obci Žár u Vacova v Jihočeském kraji bylo založeno vroce 1999, na místě, kde stával vodní mlýn. Předci současného majitele pstruhařství zde hospodařili od roku 1850, nejprve jako mlynáři, později zde vyráběli drobné dřevěné nástroje a pomůcky. První líhně pstruhů zde vnikly těsně před druhou světovou válkou a fungovaly pak až do sedmdesátých let. Na konci devadesátých let se začalo fungovat současné pstruhařství vybavené nejmodernější technologií pro chov lososovitých ryb. Od roku 2005 je v provozu i zpracovna sladkovodních ryb, které jsou zpracovány kvalitně a hned bez nutností další přepravy. Tak je zajištěna jejich perfektní čerstvost. Náš grunt nabízí zákazníkům od firmy Naše ryba pstruha lososového nebo duhového, jesetera, kapra, sumce či úhoře. Ryby jsou vakuově balené a kuchané, či upravené jako filety.

obrazek735

Rodinná konzervárna Olina Bezchleby - Via Delicia


Naši předci před bezmála sto lety dobře věděli, jak využít darů přírody od brzkého do pozdního podzimu a jak si je vychutnat i v zimě, uchované v zavařovacích sklenicích. Právě recepty z knihy o zavařování z roku 1925 spolu s poznámkami původní majitelky, hospodyně z statku, stály na počátku Bezchlebovy rodinné konzervárny Via Delicia. Její zakladatel Olin Bezchleba připojil k tomuto prvorepublikovému pokladu navíc patnáct let své kuchařské praxe a zkušenosti od velkých hráčů potravinářského průmyslu. Tak vznikly tradiční, ale v dnešní době zároveň originální a stoprocentně přírodní masové konzervy. Jejich autenticitu navíc podtrhují tradiční sklenice, které se na konzervování masa používaly už koncem 19. století. Mezi dobrotami z Via Delicia ze Zábřehu na Moravě si v Gruntu můžete pořídit například králičí či srnčí paštiku, pstruha na másle nebo pečenou křepelku či jehněčí pečínku.

obrazek735
obrazek602
V naší prodejně zakoupíte nově LIŠKŮV BEZLEPKOVÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB.


Rodinná konzervárna Olina Bezchleby - Via Delicia


Naši předci před bezmála sto lety dobře věděli, jak využít darů přírody od brzkého do pozdního podzimu a jak si je vychutnat i v zimě, uchované v zavařovacích sklenicích. Právě recepty z knihy o zavařování z roku 1925 spolu s poznámkami původní majitelky, hospodyně z statku, stály na počátku Bezchlebovy rodinné konzervárny Via Delicia. Její zakladatel Olin Bezchleba připojil k tomuto prvorepublikovému pokladu navíc patnáct let své kuchařské praxe a zkušenosti od velkých hráčů potravinářského průmyslu. Tak vznikly tradiční, ale v dnešní době zároveň originální a stoprocentně přírodní zavařeniny. Jejich autenticitu navíc podtrhují tradiční sklenice, které se na zavařování používaly už koncem 19. století. Mezi dobrotami z Via Delicia ze Zábřehu na Moravě si v Gruntu můžete pořídit například pečená jablíčka s máslovým karamelem, ostružinový či šípkový džem nebo hruškový kompot s jeřabinami.
obrazek735

Farma a jatky Rudolec


Farma a jatky Rudolec leží v Karlovarském kraji a do prodejen Náš grunt dodávají zejména vyzrálé hovězí maso, které pochází z jejich vlastního chovu skotu masného plemene plemene Charolais. Pastviny farmy se rozkládají ve chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, kde kolem pěti set kusů hovězího dobytka během roku volně pase na 580 hektarech  luk. V zimě mají zvířata své stanoviště na poli u přístřešků u statku Kostelní Bříza, kde jsou dokrmována senem a senáží. Chov je celý ekologický a skot netrpí stresem ani na jatkách. Na kvalitu chovu i výroby pravidelně dohlíží Kontrola ekologického zemědělství a Státní veterinární správou. V obchodech Náš grunt je maso k dostání ve vakuovém balení, a to různé řezy včetně mletého masa.  

Na jatkách Rudolec pro Náš grunt kromě vlastního hovězího zpracovávají například i zvěřinu či jehněčí od jiných chovatelů a mysliveckých sdružení ze západních a jižních Čech.
obrazek735

Kitl


Přírodní léky, které chutnají. To jsou výrobky firmy Kitl, která je pojmenovaná podle podle slavného doktora Kittela, jenž na pomezí Jizerských hor a Krkonoš v osmnáctém století platil za slavného léčitele využívajícího byliny v kombinaci s víny.

Hlavními produkty firmy Kitl jsou medicinální vína a sirupy s obsahující řadu bylin, jako je mateřídouškia obecná, lípa srdčitá, bez černý, rakytník řešetlákový, růže šípková, meduňka lékařská, rozchodnice růžová či jahodník lesní. Na klidné spaní se hodí Šláftruňk, na povzbuzení Životabudič a jako prevence proti nachlazení Meducínka.

Oblíbené jsou také sirupy Kitl Syrob zázvorový a bezový z bio surovin vyráběné tradičními postupy vhodné k přípravě domácích limonád i slazení čajů, a Medovina s mateřídouškou, lípou, voňatkou a bezem.

obrazek735

Sezónní ovoce a zelenina


< Zpět

Pekárna Zlivice


Chléb z pravého kvasu, ručně tvarovaný a pečený klasicku technologicí v parní peci. To je hlavní produkt Pekárny Zlivice z Písecka, v níž se tento tradiční chléb peče již od roku 1938. Díky tradiční výrobě vydrží kváskový chléb při správném skladování čerstvý i týden, aniž by tvrdnul či plesnivěl. A pro jeho výrobu stačí pouze pět tradičních surovin: kvas, pšeničná a žitná mouka, sůl a voda. Žádná dochucovadla, náhražky, stabilizátory.

Kromě kváskového chleba dodává Zlivická pekárna do Našeho gruntu také další sladké i slané pečivo a sezónní výrobky, jako jsou vánočky či mazance. O provoz pekárny se stará rodina Karasova.
 
obrazek735

Objednávka přímo z farem

Kdy co nakoupíte


Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2018